Bij het drinken van een mooi glas whisky komt met regelmaat ook mooie humor naar boven. Hier zijn enkele grappige weetjes over whisky die je misschien nog niet kende. Geniet er van en deel ze tijdens een van je eigen whisky avonden met vrienden.

1. Whisky, een goddelijke creatie

Wist je dat volgens oude Ierse legendes whisky eigenlijk een geschenk van de goden is? Ze geloofden dat de kunst van het distilleren aan hen werd geleerd door hun god van wijsheid en ambacht, genaamd Daghda. Dus de volgende keer dat je geniet van een slok whisky, bedank dan de goden voor deze goddelijke creatie!

2. Schotland en zijn regenachtige invloed:

Schotland, het land dat beroemd is om zijn whisky, heeft ook een verrassende bijdrage geleverd aan de whiskywereld. Het blijkt dat de Schotse regen indirect heeft bijgedragen aan de rijke smaak van whisky. De vele regenbuien in Schotland zorgen ervoor dat de gerst, een van de belangrijkste ingrediënten van whisky, goed groeit en een uniek karakter ontwikkelt. Dus als je je ooit afvraagt waar die rijke smaak vandaan komt, bedank dan de Schotse regen!

3. Een whiskybad voor je huid:

Heb je ooit gehoord van een whiskybad? Welnu, het klinkt misschien als een grap, maar sommige mensen beweren dat een bad nemen in whisky goed is voor je huid. Hoewel er geen wetenschappelijk bewijs is om dit te ondersteunen, kun je altijd voor de grap een fles whisky aan je badwater toevoegen en zien wat er gebeurt. Misschien voel je je daarna wel als een zijdezachte, geurende whisky!

4. Whisky als motorbrandstof

Wist je dat whisky in het verleden ook werd gebruikt als brandstof voor voertuigen? In de jaren 1920 probeerde een Schotse uitvinder genaamd Samuel McLaughlin whisky te gebruiken als een alternatieve brandstof voor auto's. Hoewel zijn experiment uiteindelijk niet succesvol was, is het idee op zichzelf behoorlijk grappig. Stel je eens voor, rondrijden in een whisky-aangedreven auto!

5. Whisky met een pittige nasmaak

Als je ooit de term “firewater” hebt gehoord om whisky te beschrijven, is er een goede reden voor. In de 19e eeuw werd whisky vaak geïmporteerd naar de Verenigde Staten en veel cowboys en pioniers ontdekten al snel dat ze het konden gebruiken als brandstof voor hun vuur. Dus de volgende keer dat je een slok whisky neemt en een warm gevoel in je keel voelt, weet je dat het misschien letterlijk een vuurtje aansteekt!

Afsluitend

Whisky is niet alleen een drank om van te genieten, maar ook een bron van plezier en humor. Of het nu gaat om het bedanken van de goden, het genieten van een whiskybad of het verbeelden van een whisky-aangedreven auto, er zijn talloze grappige weetjes rondom deze goddelijke drank. Dus de volgende keer dat je een whisky proeft, glimlach dan en onthoud deze grappige feitjes. Proost op het leven en de humor die whisky met zich meebrengt!

Zoek je nog een mooie fles whisky? Neem dan eens een kijkje naar onderstaande volle en rijke whiskies.

Laatste update: 24 mei 2023

Auteur

Thijs Schouten, 38 jaar en woonachtig in Hoevelaken is het gezicht achter 123whiskey.nl. Thijs is al meer dan 15 jaar whiskey liefhebber, bezoekt geregeld whiskey proeverijen en maakt whisky trips naar diverse distilleerderijen. Daarnaast is hij al 10 jaar member van McDryland drinkers whisky club. Aangezien hij ook graag uitleg geeft over whiskey, vind je op deze website veel informatie en reviews.

Schrijf een bericht